Live Peregrine Falcon -kamerat

UdeM Falcon Nest

CSU Falcon Cam – syys-joulukuu

Lisää: Live Wildlife Cams

Kuvaus
Pituus: 14-20m (35-51cm)
Paino: 1-2 1/4 lb (0.5-1.2 kg)
Muuttoliike: Maahanmuuttaja
Kasvupaikka: Avoin lääni preeriasta rannikolle
Väestö: niukka, mutta kasvussa

Peregrine saaliin kanssa

Peregrine saaliin kanssa

Muuttohaukat asuvat:
Peregrine Falcon löytyy kaikilla mantereilla Etelämannerta lukuun ottamatta. Heillä on kallionpuoleisia pesiä, nimeltään Aeries, joita sama pari voi käyttää vuodesta toiseen.

Mikä on pip?

Pip-reikä on pieni reikä, jonka munan sisällä oleva kotkanpoika tekee "munahampaallaan" (terävä pieni kärki piikin päässä) ulkokuoreen, kun se alkaa kuoriutua.

Ruokintatiedot:
Kun Peregine Falcon havaitsee saaliinsa, se sulkee siivet ja syöksyy sen päälle - joka koostuu pääasiassa linnuista, ankoista, kyyhkysistä ja papukaijoista.

Tietoja Peregrine Falconista:
Peregrine Falcon on nopein petolintu, joka voi lentää jopa 186 km/h ja ehkä jopa nopeammin! Torjunta-aineiden, kuten DDT:n, laajan käytön vuoksi Peregrine Falcon hävitettiin lähes kokonaan 20-luvun puolivälissä. Tämä johtui siitä, että Peregrine Falcon oli ravintoketjun huipulla, mikä johti siihen, että tämä tappava myrkky kerääntyi heidän kehoonsa, mikä johti heidän munankuoren ohenemiseen. Onneksi ongelma havaittiin ajoissa ja nykyään haukat eivät vain kukoistaa, vaan ovat muuttamassa suuriin kaupunkeihin lisääntymään.

Miltä Peregine Falcon näyttää:
Haukan päässä on kypäräkuvio, ja siinä näyttää olevan myös viikset, jotka eroavat sen valkokaulus ja kurkku. Heidän ruumiinsa yläosa on harmahtavansininen, kun taas alavaunu on kaiverrettu. Peregrine Falconin siivet ovat kolmion muotoisia ja teräviä. Naaras on lähes kaksinkertainen uroksen kokoinen, mikä auttaa häntä saamaan suuremman saaliin. On kuitenkin olemassa 16 eri alalajia, jotka voivat vaihdella kooltaan ja höyhenpuvultaan.

Muniminen ja haudonta-aika:
Naaras muuttohaukka munii yleensä 3-4 munaa. Nämä munat ovat kooltaan hieman pienempiä kuin kananmuna. Munat ovat tummia, punertavanruskeita. Inkubointi kestää noin 33 päivää. Tänä aikana naarasmuutti tekee suurimman osan haudonnasta, paitsi silloin, kun se menee ruokkimaan, silloin urosmuuttaja ottaa vallan lyhyeksi ajaksi.